Bezetting

Band leader/piano - Evert Bossema
Evert begon op zevenjarige leeftijd met muziek maken (hammond orgel). Zijn eigenlijke muzikale loopbaan is gestart bij De Sterrekiekers uit Franeker. In 1995 kwam hij in aanraking met het fenomeen bigband. Na tien jaar als solotrompettist en pianist te hebben gespeeld bij The Basic BigBand in Sneek (en daarin onder andere Toots Thielemans en Jan Akkerman te hebben begeleid), kwam hij in 2007 terug op het oude nest. Nu als bandleader, componist en arrangeur van The Academy.
Alto sax 1 - Jeroen Joosen
Alto sax 2 - René Wigmans

Tenor sax 1 - Mario van Ginkel

Tenor sax 2 - David van Dijk

Tenor sax - David van Dijk

Baritone sax - Rogier Elkerbout
Rogier begon op 10 jarige leeftijd als klarinettist bij Harmonie-orkest Advendo in Franeker. Vanaf zijn 16e speelt hij ook saxofoon. Als klarinettist en saxofonist heeft hij zowel bij Harmonie orkest Advendo als bij het Fries Jeugd Harmonie Orkest vele toernees en grote concerten mogen mee maken, hier heeft hij onder andere samen gewerkt met Ernst Daniel Smit –  Cor Bakker – Madeline Bell. Vanaf de oprichtingsdatum 2002 speelt Rogier bij The Academy als Baritonsaxofonist/fluitist/klarinettist.
Trumpet 1 - Dirk Sijbesma
Dirk Sijbesma is als 7-jarig jongetje begonnen met trompetspelen.
Dit is begonnen bij Advendo in Franeker waar zijn opa één van de oprichters was.
Als 18-jarige is hij als militair bij de KMK (Koninklijke militaire kapel) in Den Haag gaan spelen. Daarna volgden de Sterrekiekers en het gospelkoor Joy for People . Met deze verschillende orkesten en bands is hij op tournee geweest in Spanje, Italië en Duitsland. Nu speelt hij alleen nog bij The Academy omdat de tijd ontbreekt voor meerdere dingen. Dit is zijn passie en ziet hij zijn vrienden.
Trumpet 2 - Klaas de Beer

Trumpet 3 - Pieter Jan Jouwersma
Pieter begon als 10-jarige op trompet bij drumband Tzummarum en later op cornet bij fanfare Crescendo. Als dienstplichtige bij Trompetterkorps der Cavelerie gespeeld welke zijn medewerking verleende aan de taptoe in Breda en Jumping Amsterdam.
Pieter Jan is vanaf het begin lid geweest van de Sterrekiekers uit Franeker welke bekend is geworden van de Elfstedentocht, Europese en wereldkampioenschappen in Thialf. Heeft concerten gegeven in Canada, Thailand, Duitsland en Amerika. Momenteel speelt Pieter Jan nog bij fanfarekorps de Bazuin in Berlikum, The Academy en valt regelmatig in bij diverse orkesten.

Trumpet 4 - Edwin de Vos

Trombone 1 - Dirk Oegema

Trombone 2 - Michel Oegema

Trombone 3 - Lars de Haan

Trombone 4 - Werner Elkerbout
Werner begon op achtjarige leeftijd met trombonespelen en kreeg zijn eerste lessen bij Dirk Oegema (sectie leider). Speelde sindsdien bij Harmonie orkest Advendo, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, De Sterrekiekers en Bigband Friesland. Hij is in die jaren op tournee geweest naar Duitsland, Amerika en Thailand en heeft zijn medewerking verleend aan verschillende cd opnames. In 2002 heeft hij met enkele mede leden The Academy- Pop&Jazz Orchestra opgericht.

Guitar - Vacant

Bass - Lammert Visser

Drums - Bert de Vries

Percussion: Jan Bossema